Home » 2017

Na een pauze van 2 jaar zijn we in 2017 weer naar de zuidwest staten van Amerika geweest.

 

Onder de noemer "Something Old-Something New" zijn we dit jaar plaatsen gaan bezoeken voor een (hernieuwde) kennismaking. 

Zo stond Death Valley en Zion onder meer op het programma. Maar dan naar plaatsen die niet of bijna niet bekend zijn binnen of net buiten de parkgrenzen zich bevinden. Te denken valt aan Corkcrew Canyon (DV) en in Zion naar Jolley Gulch, Many Pools, Clear Creek Canyon, Eagle Crags en Pine Canyon Falls. Ook de Kolob Terrance Road was een geweldige dag.

Daarnaast zijn we vanaf St. George naar enkele bijzondere plaatsen geweest en ook in de omgeving van Green River hebben we schitterende dagen gehad.

Van alle uitgevoerde bezienswaardigheden kan je kennis nemen op www.amerikasbest.eu.

 

TIP:

Bij het zoeken naar vluchten kwam ik tot de conclusie dat er iets heel opmerkelijks te bespeuren is namelijk het volgende:

Een vlucht met KLM v.a. Amsterdam naar Los Angeles kost momenteel (eind 2016)  circa €. 750,00 p.p.

Vlieg je echter met KLM vanaf Dusseldorf met een tussenstop in Amsterdam dan kost dat slechts circa €. 400,00 p.p.

Doe er je voordeel mee.

Het loont zich altijd om er voldoende tijd aan te besteden om de vluchten te bekijken. Het is vaker goedkoper om naar een andere stad te vliegen dan daar waar je zou willen beginnen. Maar als het financieel voordeel groot is loont het zich de moeite om in USA een stuk te rijden naar je startpunt.

In het vliegtuig van Dusseldorf naar Amsterdam bleek dat mijn tip diverse mensen flink wat geld bespaart heeft. zo sprak ik onder andere mensen uit Hilversum, notabene vlak bij Schiphol, die naar Dusseldorf afgereisd waren om meer dan €. 300,00 p.p.uit te sparen.