Nationale Parken maar ook State Park of National Monument

Dit zijn allemaal benamingen voor gebieden die door de overheid onderhouden worden en waar entree voor betaald moet worden. De toegangsprijzen verschillen nogal. Bij sommige parken waar je bij de kassa betaald en bij andere moet je d.m.v. een enveloppe de fee betalen. (boven Valley of Fire waarover meer op de spec. gebieden pagina)

Grand Canyon  (onder) hoef ik niets over te schrijven behalve dat er ook een ontzettend mooie Havesu Canyon is.

Yosimite (onder) is eveneens een walhalla qua natuur. Ook hier zijn enige dagen nodig om al het natuurschoon te ontdekken.

Arches bied je de mogelijkheid om vele natuurlijke bogen en andere mooie formaties te laten bewonderen. 3 a 4 dagen heb je nodig om het bijna allemaal te zien. Zie Arches pagina

Naast de Nationale Parken zijn er ook andere benamingen voor rots natuur zoals bovenstaande Colorado National Monument (boven)

Death Valley is een heet gebied. Het regent er nauwelijks en als het regent is het droog voordat het de grond raakt. (spreek uit eigen ervaring) Dit park bied zandduinen, slot canyons, bergen en veel meer.

Capitol Reef en de weide omgeving is wederom een walhalla voor de natuurliefhebbers.

Ook hier ben je enige dagen zoet met het ontdekken van al het moois.

Zoals al aangegeven: Maak een goede planning, prop de dagen niet vol, de afstanden zijn lang waardoor je in 3 of zelfs 4 weken niet alle parken kunt bezoeken. Hieronder de tijd die je per park nodig hebt indien je echt van de natuur wilt genieten. Dit kan alleen maar door wandelingen te maken.

Anders beleef je Amerika zoals de Japanners dat doen te weten:

UITSTAPPEN - FOTO MAKEN- EN WEER INSTAPPEN - OP NAAR HET VOLGENDE PARK. Zo rijd je meer dan dat je ziet en dat is zonde.

Park circa benodigde tijd in dagen
Yosemite 3 a 4 dagen
Yellowstone 3 a 4 dagen
Death Valley helemaal afhankelijk of je onverhard wil gaan. Dan heb je een week nodig. Anders kun je met 2 dagen uitkomen.
Grand Canyon de South Rim waar de meeste mensen heen gaan 2 dagen, maar ook de North Rim is de moeite waard. 1 dag
Bryce Canyon 2 dagen. Doe je ook Red / Castro en Losee Canyon dan 4 dagen
Monument Valley 1 a 2
Valley of Fire 4 a 5
Canyonsland (beide secties) 4
Arches 3 a 4
Zion 3 a 4
Capitol Reef Park zelf 2 maar met de naaste omgeving 4 a 5
Canyon de Chelly 2
Mesa Verde 2 a 3
Joshua Three 2 a 3 incl. omgeving
Kings Canyon 2 a 3
Sequoia 2
Cedar Breaks 1 a 2