De prijzen in USA lopen de laatste jaren ook behoorlijk op.

Zo betaal je in 2023 maar liefst 90 dollar voor een bezoek aan de Upper Antelope Canyon.

 

Op deze pagina de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de bezienswaardigheden zoals je die aantreft of deze site

Escalante Hole in the rock road.

Sinds 2016 is het mogelijk om ook zonder SUV met 4 WD en high Clearance de HITRR voor een deel te gaan verkennen.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

1. In Escalante is recentelijk de mogelijkheid om een Jeep te huren a USD 285,00 per 8 uur.

2. Je kunt een stuk goedkoper een jeep huren in Torrey (60 mile) kost daar vanaf USD 130,00 maar hebt slechts 150 mile vrij en die ben je al bijna kwijt aan het op en neer rijden naar / van Torrey. Bovendien verlies je hier ook veel tijd mee.

3. Er is sinds kort een Shuttle die je naar Zebra / Tunnel,  Spookey / Peekabo / Devils garden brengt tegen betaling. Juiste prijs weet ik nog niet maar zal al snel richting USD 80,00 p.p. gaan. Want wil je naar b.v. Broken Bow dan kost dat maar liefst USD 145,00 p.p. en Coyote Gulch is USD 120,00 p.p.

 

Zoals je ziet zijn dit geen milde prijzen en is het huren van een SUV met AWD vele malen goedkoper.

 

National Parken:

Het word steeds drukker bij de bekende en ook de wat minder bekende parken en dat heeft grote gevolgen.

De aantal parkeerplaatsen is met name op zon- en feestdagen en in het hoogseizoen veel te min waardoor er in vele parken wordt bekeken of en zo ja wat er veranderd moet gaan worden.

Prijzen verhogen buiten de jaarlijkse verhogingen of shuttles gaan inzetten of gewoon zoals bij the Wave het aantal mensen per dag gaan limiteren.

Dus ben je van plan om naar een of meerdere parken te gaan dan doe dat vooral maar niet in het hoogseizoen en mijd de feestdagen.

In Zion is het parkeren inmiddels zo geregeld dat je tot 5 km voor het park kunt parkeren en met de shuttle naar de entree gebracht wordt. Vanaf daar ga je dan met de shuttle binnen het park verder. Ben je echter van plan om via de switchbacks (haarspeldbochten) naar de daar zich bevindende bezienswaardigheden te gaan moet je met je eigen auto gaan omdat daar geen shuttle heen gaat.

Antelope Canyon (Page)

De toegangsprijzen voor de UPPER zijn met ingang van 2017 het volgende:

tot 11.00 uur USD 33,00   Van 11.00 tot 13.00 uur USD 48,00 en daarna weer USD 33,00.

Voor de LOWER is de belangrijkste wijziging dat je veel meer moet betalen als je een professionele camera bij je draagt. De prijs is dan USD 50,00 en mag er alleen maar op bepaalde tijden in.

Heb je een compact camera die je dus in je zak hebt dan is de toegang USD 26,00 p.p.

Stem je bezoektijden hierop af.

Als je van plan bent om beide te bezoeken doe dat dan op een dag doen hoef je namelijk maar een keer USD 8,00 aan extra fee te betalen.

Anno 2021 zijn de prijzen alweer een heel stuk duurder geworden. Vanaf €. 77,00 tot €. 95,00 per persoon en alleen nog maar onder leiding van een gids. En alleen er doorheen en niet meer dezelfde weg terug zoals wij dat gedaan hebben. Op die manier zag je de canyon van alle kanten want als je met een groep bent hetgeen nu het geval is dan is het lastig om er rustig doorheen te lopen met al die andere mensen erbij.

 

Anniversary Canyon (Las Vegas omgeving)

Was de originele toegang reeds enkele jaren niet meer toegankelijk, nu is helaas ook de alternatieve toegang tot deze mooie canyon geheel afgesloten.

Rondom zijn nu hekken geplaatst en is er geen enkele mogelijkheid meer om deze canyon te bezoeken.

Zodra iemand mij kan laten weten of de hekken verwijderd zijn zal ik de update tot deze canyon weer aanpassen.

INMIDDELS IS ER EEN NIEUWE ROUTE BEKEND MAAR DEZE IS MAAR LIEFS 16 KM. Voor de diehards:

Via Bowl of Fire en de Anniversary peak en dan afdalen naar de slot. Hoogteverschil 460 meter. Met GPS zou het te doen moeten zijn. Veel succes.

 

Canyon X (Page)

Alhoewel er op deze site geen vermelding staat m.b.t. canyon X toch het volgende:

Doordat de activiteiten voor het bezoek aan deze mooie slot canyon overgenomen zijn door Taadilin Tours zijn de toegangsprijzen een heel stuk lager dan voorheen.

Nu betaal je voor een hiking USD 25,00 en voor een fotoshoot USD 50,00 (was eerst het dubbele)

 

Waweap Hoodoos (Page)

Sinds 2015 is de zogenaamde sluiproute naar deze mooie hoodoos niet meer mogelijk. De weg is nu afgesloten althans staat er nu een bord dat het verboden is om hier verder te rijden. Op die manier was je snel bij deze schitterende verschijnselen.

Nu is alleen nog maar de officiele toegang te gebruiken hetgeen inhoud dat je daardoor nu circa 6 km moet lopen eer je bij de eerste groep hoodoos komt.

Dit maakt dat de tijdsduur veel langer gaat worden en dat je bijna een dag en goede conditie moet hebben om er nog heen te gaan.

De route is nu: vanaf de HW89 tussen  Mile Marker 6 en 7 afslaan naar Big Water. Daar de Ethan Allen Road nemen tot aan de T splitsing. Daar links af slaan en 3.3 mile verder de auto parkeren. Vanaf daar te voet in noordelijke richting door de creek/wash lopen tot aan de eerste groep hoodoos.

Maar elk nadeel hebt zijn voordeel...... je kunt nu ook zonder 4WD er geraken.

 

White Rocks (Page)

Ook voor dit mooie doel is de gebruikelijke toegang afgesloten. De nieuwe route is nu als volgt:

HW89 tot MM13 Churchwell. Daar inslaan en in dit gehucht de Wells Street nemen. Vandaar de BLM 435 nemen en door rijden tot aan het reservoir en vandaar te voet 2 mile in noordelijke richting door de wash lopen.

 

Bisti North Site (Farmington)

Nog een tegenvaller, de toegang hiertoe is ook (tijdelijk??) afgesloten. Het is mogelijk om via de zuid ingang na veel moeite er wel nog te geraken.

Daarvoor moet je langs de afrastering lopen en daar waar een opening is links afslaan. Dit is dan wel illegaal dus ik weet niet of je het moet doen.

 

Waterhole Canyon Page

De permit naar deze canyon is nu anno 2019 vervallen.

Deze slot canyon kan alleen nog maar onder leiding van een gids, tegen een vergoeding van maar liefst 48 dollar, gemaakt worden. Te boeken bij Horseshoe Tours

 

 

ESTA

Met ingang van 2017 zijn er enige belangrijke wijzigingen bij het aanvragen van een visum via Esta.Meest belangrijke is dat je eerst een verblijfadres in de USA moet hebben alvorens je start met het invullen van het formulier.

Heb je er geen familie wonen dan moet je eerst een motel of hotel boeken en de naam, adres en telefoonnummer noteren.Volgende zaken zijn dat nu ook de namen van de ouders en de gegevens van je werkgever of voormalig werkgever genoteerd moeten worden.De kosten bedragen nu (2020) USD 14,00 (LET OP NIET MEER DAN DIT BEDRAG) en het duurt enige tijd (max 72 uur) alvorens je bericht ontvangt of je al dan niet word toegelaten.
HEB JE HET ESTA FORMULIER FOUT INGEVULD EN DE TOEGANG TOT DE STATES GEWEIGERD IS?????DIT IS WAT JE DAN DOEN MOET:
Al naar gelang welke vraag je verkeerd beantwoord heb zijn er 2 opties:
1. na 14 dagen nogmaals het Esta formulier invullen. Heb je dan nog geen toestemming dan naar optie 2
2. Ga naar ceac.state.gov en vul daar het DS 160 formulier in. Hiervoor heb je een actuele foto nodig die je uploaden moet. Die foto maak je passend in het daarvoor bestemde hokje. De foto mag niet maar dan 240kb bedragen en de pixels 600x600 en het formaat moet JPEG zijn.Doorloop de vragen en sluit af door op CONFIRMATION te drukken. Print dit deel uit want dit moet je meenemen naar het consulaat samen met onder andere je paspoort en eventuele andere relevante zaken.Aansluitend krijg je in de mailbox een link die naar het aanmaken van een account leid.Stappen 1,2 en 3 kun je nu invullen, dan moet je gaan betalen. Dit kan niet met een creditcard, alleen met een debetkaart dus je normale gebruikerspas. Na betaling krijg je wederom een mail met bevestiging van de betaling en kun je overgaan tot het invullen van stap 4 en 5 op het formulier. Je kunt dan hier een afspraak inplannen en vervolgens gaat de reis naar Amsterdam in de hoop dat er alsnog een visum verkregen gaat worden.Zorg voor een goede recente foto op fotopapier met de juiste afmeting want deze wordt gescand. Als de foto niet goed is sturen ze je gewoon weer naar huis en moet je een nieuwe afspraak maken.Met betrekking van de foto zijn ze zeer precies dus maak deze precies zoals dat omschreven is. Zorg voor een zo wit mogelijke achtergrond.Alles bij elkaar moet je erop rekenen dat de handelingen bij het consulaat tussen 1 en 2 uur in beslag gaan nemen want je bent niet de enige die een visa probeert te verkrijgen.Als je de visa verkrijgt dan moet je de pas achter laten en ontvang je de pas na enige dagen per koerier terug met daarin de visa die dan 10 jaar geldig is.De kosten voor dit visum zijn niet mals n.l. USD 160,00 (prijs 2017) plus de auto, parkeer of treinkosten voor het reisje naar Amsterdam.Maar aan elk nadeel zit een voordeel, je kunt er een dagje Amsterdam van maken omdat je toch al verlof hebt moeten nemen.

Zion

Waren de prijzen van de motels rond Zion altijd al aan de hoge kant dan was er een goed alternatief in Hurricane. Dit alternatief is nu (2017) helaas niet meer interessant. De prijzen in dit dorp zijn inmiddels dermate hoog dat ik heb uitgekeken naar een ander alternatief. Dit is St. George geworden. De prijzen zijn hier nog normaal. Het nadeel is dat je vanaf hier 18 mile (enkel) verder weg bent van Hurricane en Zion maar door de lage benzine prijzen is dit nog altijd een fikse besparing. Alhoewel de prijzen nu een stuk hoger zijn omdat de dollar hoog staat. In het verleden was deze 0.7 of 0.8 momenteel is deze bijna 1 op 1.


Death Valley

Ook voor dit gebied is er een goed en goedkoop alternatief voor de overnachtingen. In het park is de minimum prijs voor een kamer 140,00 USD. (prijzen 2017) Tevens is er maar 1 eetgelegenheid en die is ook nog aan de dure kant. Een zeer goed alternatief is Beatty (Nevada) gebleken. De prijzen zijn hier rond de 70,00 USD en er zijn voldoende eetgelegenheden. Enig nadeel is dat de afstanden tot het park iets langer zijn maar door de goedkope benzineprijzen is er nog altijd heel veel voordeel te behalen. Uiteindelijk zijn het dagelijks slechts 35 mile die extra gereden moeten worden (v.v.) hetgeen per dag dan USD 3,00 kost.


Laatste update 31/08/2021

 

Moon House Cliff Dwelling

Vanaf 2021 zal er voor een bezoek aan dit mooie complex een permit aangevraagd moeten gaan worden. Het systeem is gelijk aan de andere permits die voor de diverse bezienswaardigheden van toepassing zijn. Dit alles om ook hier de cultuur te beschermen. Aanvragen van een permit kan online of bij het Kane Rangers station.

De bovenstaande procedure is niet van toepassing in de tijd van 1 november tot 28 februari en van 16 juni tot 31 augustus. Dan kan er zonder permit gereisd worden en kan er middels een enveloppe bij de toegang betaald worden te weten 2 dollar per persoon.

Hier een link met meer info over dit bijzonder mooie gebied: http://www.hikingwalking.com/index.php/destinations/ut/ut_se/blanding/moon_house/moon_house_detail

Zie verder onder PERMIT