Home » Update

Op deze pagina kun je zien welke veranderingen of te komen veranderingen plaats vinden met betrekking tot de bezienswaardigheden op deze site.

Mocht je nog wijzigingen melden van andere bijzonderheden of indien iets van wat hieronder staat niet meer juist zijn dan graag even reageren via de links/reactie pagina.

Nieuwe site over de zuid west staten van Amerika:

Escalante Hole in the rock road.

Sinds kort (2016) is het mogelijk om ook zonder SUV met 4 WD en high Clearance de HITRR voor een deel te gaan verkennen.
Er zijn een aantal mogelijkheden:
1. In Escalante is recentelijk de mogelijkheid om een Jeep te huren a USD 285,00 per 8 uur.
2. Je kunt een stuk goedkoper een jeep huren in Torrey (60 mile) kost daar vanaf USD 130,00 maar hebt slechts 150 mile vrij en die ben je al bijna kwijt aan het op en neer rijden naar / van Torrey. Bovendien verlies je hier ook veel tijd mee.
3. Er is sinds kort een Shuttle die je naar Zebra / Tunnel,  Spookey / Peekabo / Devils garden brengt tegen betaling. Juiste prijs weet ik nog niet maar zal al snel richting USD 80,00 p.p. gaan. Want wil je naar b.v. Broken Bow dan kost dat maar liefst USD 145,00 p.p. en Coyote Gulch is USD 120,00 p.p.
 
Zoals je ziet zijn dit geen milde prijzen en is het huren van een SUV vele malen goedkoper.

National Parken:

Het word steeds drukker bij de bekende en ook de wat minder bekende parken en dat heeft grote gevolgen.
De aantal parkeerplaatsen is met name op zon- en feestdagen en in het hoogseizoen veel te min waardoor er in vele parken wordt bekeken of en zo ja wat er veranderd moet gaan worden.
Prijzen verhogen buiten de jaarlijkse verhogingen of shuttles gaan inzetten of gewoon zoals bij the Wave het aantal mensen per dag gaan limiteren.
Dus ben je van plan om naar een of meerdere parken te gaan dan doe dat vooral maar niet in het hoogseizoen en mijd de feestdagen.

Waterholes Canyon (Page)

Ook voor deze canyon, die in bezit is van dezelfde indianenstam als die van dec Antelope canyon, moet anno 2018 ook al 48 dollar betaald worden. Ook deze canyon is alleen nog toegankelijk met een gids.

Antelope Canyon (Page)

De toegangsprijzen voor de UPPER zijn met ingang van 2016 het volgende:
tot 11.00 uur USD 33,00   Van 11.00 tot 13.00 uur USD 48,00 en daarna weer USD 33,00.
Voor de LOWER is de belangrijkste wijziging dat je veel meer moet betalen als je een professionele camera bij je draagt. De prijs is dan USD 50,00 en mag er alleen maar op bepaalde tijden in.
Heb je een compact camera die je dus in je zak hebt dan is de toegang USD 26,00 p.p.
Stem je bezoektijden hierop af.
Als je van plan bent om beide te bezoeken doe dat dan op een dag doen hoef je namelijk maar een keer USD 8,00 aan extra fee te betalen.
 

Anniversary Canyon (Las Vegas omgeving)

Was de originele toegang reeds enkele jaren niet meer toegankelijk, nu is helaas ook de alternatieve toegang tot deze mooie canyon geheel afgesloten.
Rondom zijn nu hekken geplaatst en is er geen enkele mogelijkheid meer om deze canyon te bezoeken.
Zodra iemand mij kan laten weten of de hekken verwijderd zijn zal ik de update tot deze canyon weer aanpassen.
 

Canyon X (Page)

Alhoewel er op deze site of op www.zuidwestamerika.com geen vermelding staat m.b.t. Canyon X toch het volgende:
Doordat de activiteiten voor het bezoek aan deze slot canyon overgenomen zijn door Taadilin Tours zijn de toegangsprijzen een heel stuk lager dan voorheen.
Nu betaal je voor een hiking USD 25,00 en voor een fotoshoot USD 50,00
 

Waweap Hoodoos (Page)

Sinds 2015 is de zogenaamde sluiproute naar deze mooie hoodoos niet meer mogelijk. De weg is nu afgesloten althans staat er nu een bord dat het verboden is om hier verder te rijden. Op die manier was je snel bij deze schitterende verschijnselen.
Nu is alleen nog maar de officiele toegang te gebruiken hetgeen inhoud dat je daardoor nu circa 6 km moet lopen eer je bij de eerste groep hoodoos komt.
Dit maakt dat de tijdsduur veel langer gaat worden en dat je bijna een dag en goede conditie moet hebben om er nog heen te gaan.
De route is nu: vanaf de HW89 tussen  Mile Marker 6 en 7 afslaan naar Big Water. Daar de Ethan Allen Road nemen tot aan de T splitsing. Daar links af slaan en 3.3 mile verder de auto parkeren. Vanaf daar te voet in noordelijke richting door de creek/wash lopen tot aan de eerste groep hoodoos.
Maar elk nadeel hebt zijn voordeel...... je kunt nu ook zonder 4WD er geraken

 

White Rocks (Page)

Ook voor dit mooie doel is de gebruikelijke toegang afgesloten. De nieuwe route is nu als volgt:
HW89 tot MM13 Churchwell. Daar inslaan en in dit gehucht de Wells Street nemen. Vandaar de BLM 435 nemen en door rijden tot aan het reservoir en vandaar te voet 2 mile in noordelijke richting door de wash lopen.
 

Bisti North Site

Nog een tegenvaller, de toegang hiertoe is ook (tijdelijk??) afgesloten. Het is mogelijk om via de zuid ingang na veel moeite er wel nog te geraken.
Daarvoor moet je langs de afrastering lopen en daar waar een opening is links afslaan. Dit is dan wel illegaal dus ik weet niet of je het moet doen.

ESTA

Er is een behoorlijke wijziging bij het invullen C.q. aanvragen van het Esta formulier welke iedereen die naar America  gaat dient in te vullen.

De wijziging bestaat uit het volgende:

Je moet bij de aanvraag aangeven waar je gaat verblijven. Voorheen hoefde dit pas als je in het vliegtuig was, nu moet dit bij de aanvraag voor de visum.

Heb je geen familie overzee dan moet je dus eerst een hotel of motel overnachting geregeld hebben. Je hebt het adres en telefoonnummer nodig.

Ook de namen van je ouders en je gegevens van je werkgever of voormalig werkgever, ook als je gepensioneerd bent, moet je bij de hand hebben.

De kosten voor de aanvraag zijn inmiddels verhoogd tot USD 14,00 P.p. (LET OP NIET MEER DAN DIT BEDRAG)

Het laatste verschil is dat het enige tijd duurt alvorens je bericht krijgt of je al dan niet toegang tot de USA toegelaten wordt.

 

HEB JE HET ESTA FORMULIER FOUT INGEVULD EN DE TOEGANG TOT DE STATES GEWEIGERD IS?????
DIT IS WAT JE DAN DOEN MOET:
 
Al naar gelang welke vraag je verkeerd beantwoord heb zijn er 2 opties.
 
1. na 14 dagen opnieuw het Esta formulier invullen. Mocht dan nog geen toestemming verkregen zijn dan:
 
2.Ga naar ceac.state.gov en vul daar het DS 160 formulier in. Hiervoor heb je een actuele foto nodig die je uploaden moet. Die foto maak je passend in het daarvoor bestemde hokje. De foto mag niet maar dan 240kb bedragen en de pixels 600x600 en het formaat moet JPEG zijn.
Doorloop de vragen en sluit af door op CONFIRMATION te drukken. Print dit deel uit want dit moet je meenemen naar het consulaat samen met onder andere je paspoort en eventuele andere relevante zaken.
Aansluitend krijg je in de mailbox een link die naar het aanmaken van een account leid.
Stappen 1,2 en 3 kun je nu invullen, dan moet je gaan betalen. Dit kan niet met een creditcard, alleen met een debetkaart dus je normale gebruikerspas. Na betaling krijg je wederom een mail met bevestiging van de betaling en kun je overgaan tot het invullen van stap 4 en 5 op het formulier. Je kunt dan hier een afspraak inplannen en vervolgens gaat de reis naar Amsterdam in de hoop dat er alsnog een visum verkregen gaat worden.
De kosten voor dit visum zijn niet mals n.l. USD 160,00 plus de auto of treinkosten voor het reisje naar Amsterdam.
Maar aan elk nadeel zit een voordeel, je kunt er een dagje Amsterdam van maken omdat je toch al verlof hebt moeten nemen.
Je moet een recente foto meenemen, op fotopapier, die ter plaatse gescand wordt.
Deze foto moet van goede kwaliteit zijn want zo niet dan sturen ze je weer weg en moet je een nieuwe afspraak maken.
Indien je een VISA toegewezen krijgt blijft je paspoort achter. Enkele dagen later wordt deze dan per koerier thuis gebracht.
In het paspoort zit dan je visum die dan 10 jaar geldig is.
 

Aankomst in USA.

Bij het binnenkomen op het vliegveld gaat het richting de pascontrole. Daar moet je nu electronisch enkele gegevens invullen en er wordt een foto van je gemaakt.

Krijg je goedkeuring kun je naar de exit C.q. Naar de bagageband. Staat er echter een kruis op je uitdraai dan toch weer in een lange rij wachten.

Maar als dat gelukt is ben je nog niet klaar want na het ophalen van je bagage ga je naar de uitgang en dan sta je weer in een lange rij voor de zogenaamde eindcontrole.

Bereid je voor dat het tot 2 uur kan duren alvorens je buiten bent. 

Zion

De prijzen van de motels rond Zion waren altijd al aan de hoge kant. Hurricane was een goed alternatief. Helaas heb ik moeten vast stellen dat de prijzen in Hurricane de laatste jaren behoorlijk gestegen zijn. Een ander goed alternatief is nu om in St. George een motel te nemen omdat daar de prijzen nog normaal zijn. De afstand naar Hurricane is maar 18 mile (enkel) Doordat de benzine goedkoop is spaar je veel geld uit. Enig nadeel is dat je nu langer onderweg bent om naar Zion te gaan.

Door de steeds groter wordende hoeveelheid aan bezoekers heeft het park de shuttleservice uitgebreid. Je kunt nu op drukke dagen de auto tot bijna 5 km verwijderd van het park parkeren. Gratis met de shuttle tot de entree, dan betalen €.15,00 p.p (2017) en met shuttle verder het park in. Ben je met meer dan 2 personen kan je beter met de auto het park ingaan en hopen op een parkeerplek. Dit omdat je voor de auto, ongeacht aantal inzittenden €.30,00 (2017) betaald.

Ook als je van plan bent om 1 of meerdere wandelingen te doen zoals vermeld op www.amerikasbest.eu dan moet je met eigen auto naar binnen. Dit omdat je met de shuttle niet naar en over de haarspeldbochten kan.

Maar let op, parkeren buiten het park beslist niet op plaatsen waar staat: no parking any time. De politie is er snel bij om je te bekeuren, zonde van het geld.

 

Ben je van plan om de Narrows in het park te gaan doen??

Kijk dan eerst bij het visitor center in Springdale op de monitor. Daar staat aangegeven hoe hoog en welke temperatuur het water heeft. Is het meer dan 70 Cfs, dan wordt het een moeilijke en zware tocht met kans dat je valt omdat je dan niet zien kunt waar je loopt. Er is ook een website waar je deze info kunt verkrijgen, www.waterdata.usgs.gov.

Oregon

Laatste UPDATE 14/08/2018

Zoals te lezen op de 2018 pagina is er een behoorlijk brand geweest waardoor veel wandelingen niet gemaakt kunnen worden.

Inmiddels zijn we enkele maanden later en zijn er hiervan daar paden open gesteld. Maar nog lang niet alles. Vandaar hieronder het overzicht anno augustus 2018