Home » Permit

Permit

Voor een aantal bezienswaardigheden heb je een Permit - Vergunning nodig.

 

The Wave   Dit is Coyote Butts North

White Pocket en Cottonwod Teepees  = Coyote Butts South

The Subway

Ook Buckskin Gulch is vergunning plichtig maar die kan je op de parkeerplaats verkrijgen door $5,00 p.p. in een enveloppe te stoppen. ZORG VOOR GEPAST GELD WANT JE KUNT ER NIET WISSELEN.

Verder is de Waterholes Canyon ook alleen met vergunning te bezichtigen. De permit daarvoor dien je op te gaan halen en betalen bij de entree van Upper Antelope Canyon. Sinds 2019 is dit niet meer mogelijk. Deze canyon kan alleen nog onder leiding van een gids. De kosten zijn niet mals n.l. 48 dollar.

 

Hoe werkt het?

Permits aanvragen online via BLM.gov

Deze moeten 4 maanden vooraf gaande aan je bezoek aangevraagd worden via de website.

Dit betekend dat als je in mei er bent de aanvraag op 1 februari moet doen. Ga je in juni dan per 1 maart aanvragen enz. Doe dit zo snel mogelijk in de maand, later in de maand is al alles vergeven.

Dus eigenlijk meteen op de eerste dag van de maand.

Voor de Wave betaal je $7.00 en de overige is door $ 5.00 p.p. over te maken d.m.v. je creditkaart.

Bij de aanvraag kan je 3 data opgeven waarvoor je in aanmerking wenst te komen. Je ziet aan de lijst hoeveel permits op de bepaalde dagen nog beschikbaar zijn. Dus zijn er op een bepaalde dag nog 20 beschikbaar dan zou ik me daar voor aanmelden. Alhoewel dat geen garantie voor succes is.

Een maand later krijg je bericht of je al dan niet een permit verworven hebt.

Ben je een van de gelukkige (want er mogen maar 20 personen per dag naar dit soort bezienswaardigheden) dan mag je een gat in de lucht springen want die kans is zeer klein.

Is het niet gelukt dan ben je vrij om het opnieuw te proberen voor een later tijdstip of beter gezegd een andere maand. Want de uitslag (op succes of niet) krijg je een maand later en dan kan je niet meer voor de maand waarvoor je je gemeld hebt meedoen omdat dan al alle permits vergeven zijn. Het betaalde geld krijg je trouwens niet terug.

Wil je echter meer kans maken in de maand dat je in USA verblijft dan zal je diverse keren moeten inloggen en betalen en nog meer data aangeven waardoor de kansen op succes iets stijgen.

Dus je maakt eerst een keuze voor b.v. 1,2 en 3 mei en betaald. Dan ga je opnieuw naar BLM en geeft 4,5 en 6 als datum en betaald enz. Maar ook dan geen enkele zekerheid dat het je gaat lukken.

 

En wat dan als ondanks alles het niet gelukt is om een permit te verkrijgen?

 

De enige optie is dan om dagelijks naar het BLM kantoor (Grand Staircase-Escalante Nat. Monument Visitor Center HW 89 Tel 435/6883246) nabij Kanab te rijden waar elke dag om 9.00 uur plaatselijke tijd (denk eraan dat er een uur tijdverschil tussen Arizona en Utah is) een soort tombola is waar nog enige permits verloot worden.

Er zijn mensen die op dag 1 al het geluk hadden maar ik heb ook mensen gesproken die 8 dagen achter elkaar er waren en nog geen permit verkregen hebben. VEEL SUCCES