Speciale gebieden

The Wave en The Subway zijn ook 2 zeer bijzondere gebieden.

Voor een bezoek aan deze dien je in bezit zijn van een permit (vergunning) die je vooraf via internet kunt aanvragen tegen betaling a 5 dollar. De kans dat het lukt is redelijk klein. Een andere mogelijkheid is om dagelijks in de vroege ochtend naar het BLM te rijden en daar meedoen aan een soort loterij in de hoop een ticket te verwerven. Deze gebieden worden beschermd door er dagelijks maximaal 20 personen heen te laten gaan. Voor the Wave moet je in Page of Kanab verblijven, voor The Subway rond Zion National Park. Meer info over de Permit zie je hier

Voor The Wave te bereiken moet je eerst een deel over een goed begaanbare dirtroad en dan circa 1 1/2 uur berg op wandelen om dit heel speciale natuur monument te aanschouwen. De route wordt d.m.v. Cairns (dit zijn kleine heuveltjes gemaakt uit losse stenen) aangeduid

 

Voor Subway moet je een korte rit maken naar de trailhead en dan een wandeling van circa 3 uur erheen. Dit natuurverschijnsel moet je eigenlijk niet bezoeken als het regent of pas geregent heeft want dan is het niet zo mooi. Maar ja als je een permit hebt moet je wel gaan.

 

2 andere hele mooie achtste wereldwonderen natuur vindt je eveneens in de omgeving van The Wave. Deze hebben wij nog niet bezocht omdat dit eigenlijk niet te doen is omdat de weg erheen alleen maar zandpaden zijn en dat over een duur van circa 2 uur. Deze zeer bijzonder mooie gebieden heten WHITE POCKET en COTTONWOOD TEEPEES en zijn alleen maar te doen met een gids a circa 100 dollar p.p. Of je moet geluk hebben dat er nog andere mensen met een geschikte auto zijn die je mee willen nemen of dat je samen kunt rijden zodat je hulp hebt voor het geval dat je je vast rijdt.         Meer over een permit zie je hier.

Een gebied dat ik graag onder de speciale aandacht wil brengen is:

VALLEY OF FIRE (Nevada) Standplaats Las Vegas of Mesquite

Dit park (entree USD 10,00 per dag) heeft zoveel te bieden dat je er gemakkelijk 4 of 5 dagen kunt verblijven. Een wonderschone natuur door de vele mooie formaties en de regenboogkleuren in de bergen zoals bovenstaande 2 en de 6 rechts laten zien.

Het heeft helaas een nadeel en dat is de hitte. Het is midden in de woestijn en de temperatuur kan oplopen tot 50 graden. Er is nauwelijks schaduw dus goed beslagen erheen door je goed te kleden, goed en regelmatig in te smeren en zeer veel water bij je te dragen en natuurlijk te drinken.

In de winter geldt dit uiteraard niet maar dan ga je wellicht niet naar USA.

Onderstaande bestemming is zeer mooi maar helaas alleen te doen als de Paria River droog of zo goed als droog staat. Je loopt dan langs “grotjes” uitgesleten door het wassende water. De Trailhead is gelijk aan die van de Nautilus n.l. net voorbij het Paria Ranger kantoor aan HW 89.

De hike is minimaal 4 uur tot het moment dat de je de grotjes voorbij bent. Je kunt dan omkeren of de wash verder lopen. Na enige tijd kom je door de Narrows van deze rivier. In dit geval moet je 8 uur uittrekken. Ben je ook nog voornemens om nog verder te gaan n.l. tot aan de Buckskin Gulch dan zal je er een 2 daagde trip van moeten maken, met een overnachting in een tentje of er een hele lange dag van maken. Tot aan de Gulch en terug naar de auto is dan minimaal 10 uur. (Foto’s rechts en onder)

De Narrows

De Nautilus is slechts een korte wandeling. In circa 1/2 uur ben je op en neer geweest. Parkeer de auto 1.5 mile nadat je de 89 verlaten hebt en ga links een pas in en al snel zie je de foto rechts onder. Voor de paria river zoals hierboven omschreven rij dan nog iets verder door tot aan de White house TH.